pCloud изпревари Dropbox


pCloud изпревари Dropbox
Снимка: iStock/Guliver

4816

pCloud изпревари Dropbox по скорост на качване на данни в облака. Това доказа извършен тест на скоростта, която предлагат двете конкурентни компании. Един и същи файл с размер от 1.12 GB (примерен видео файл) се качи в акаунт в pCloud почти 6 пъти по-бързо, отколкото в Dropbox.

pCloud постига тази изключително висока скорост благодарение на прокси сървъри, колокирани из цял свят, и изцяло нов и уникален протокол за пренос на данни в интернет, разработен вътрешно в компанията.

„Един от най-съществените параметри при клауд сторидж услугите е скоростта, с която клиентите могат да качват и свалят информацията си от облака", посочи Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. "Като иновативна компания ние от pCloud целим файловете в облака да се качват и достъпват толкова бързо, сякаш потребителят ги съхранява на личното си устройство“, допълни той.

Екип от няколко специалисти, водени от Антон Титов – технически директор на pCloud, успя само в рамките на 3 седмици да завърши и имплементира новия интернет протокол, който позволява преноса на данни със скорост, многократно по-висока от приетите стандарти. Към момента освен pCloud, единствено Google работи по подобен проект и притежава инфраструктурата, която би позволила на компанията да го приложи на практика.

Постигането на тази нова скорост не е първият случай, в който pCloud изпреварва конкурентите си. Dropbox е на пазара от 7 години, а едва преди дни обяви, че работи върху проекта Infinite – услуга, която ще позволява на потребителите да виждат файловете си в облака заедно с локалните си документи, без да се налага действително да ги държат и на компютъра си. В същото време pCloud е на по-малко от 3 години, но вече от 2 години предлага подобна и дори по-добра услуга – pCloud Drive, с която потребителите могат не само да виждат, но и активно да използват файловете си в облака, без те да заемат място на компютъра им. Благодарение на скоростта за качване, сваляне и синхронизиране на промените по файловете в pCloud Drive, услугата функционира като реален виртуален хард диск, който не заема от паметта на компютъра.

pCloud е една от най-успешните IT компании в България. Припомнете си и интервюто, което изпълнителният ѝ директор Тунио Зафер даде специално за Expert.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички