"Авионамс" уверява, че има всички сертификати за ремонт на руска авиационна техника


"Авионамс" уверява, че има всички сертификати за ремонт на руска авиационна техника
Снимка: БГНЕС

2783

"Авионамс" - едно от предприятията, известни като част от разпадналата се империя на банкера Цветан Василев, е е съхранило всички мощности, необходими за ремонтно-възстановителни дейности на авиационна техника руско производство, която в момента се експлоатира от българските военно-въздушни сили. Това стана ясно след посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов и заместника му Лъчезар Борисов в завода.

Стана ясно и, че "Авионамс" в момента разполага със съответните сертификати, издадени от конструктора, които му предоставят възможност за бъдещо разширяване на дейността. Именно този факт е окуражаващ с оглед изказвания и на премиера Бойко Борисов, че е възможно да ремонтираме летателни апарати в България, макар първоначално намекът да беше за самолетите МиГ-29.

"Авионамс" АД е едно от най-добрите извън Руската федерация предприятия, което извършва ремонт на хеликоптери от типа МИ 8, МИ 17 и техните модификации.

В настоящия момент "Авионамс" АД изпълнява договор за ремонт на 36 броя вертолети, сключен с Агенцията на НАТО за снабдяване и поддръжка /NSPA/. От срещата стана ясно, че Министерство на икономиката се ангажира да осигури необходимия финансов ресурс за изпълнение на поръчката. Също така бе подчертано, че ще бъдат положени допълнителни усилия за задълбочаване на сътрудничеството с NSPA.

 

 

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички