Бургаски миньори стачкуват под земята


Бургаски миньори стачкуват под земята
Снимка: Getty Images / Guliver

1840

43 миньори от „Мина Черно море – Бургас” стачкуват под земята. Това съобщи Чавдар Миколашев, председател на СО на КНСБ при „Мина Черно море – Бургас”, пред "Фокус".

Скачкуващите, които са останали под земята, са от нощната смяна. Той обясни, че долу под земята няма как да слязат повече хора, защото има бройка за работните места, но тези, които са над земята са солидарни със стачкуващите. Исканията на миньорите са да получат възнагражденията си, каза Миколашев.

„В края на краищата не търсят някаква милостиня, някакво подаяние. Хората си искат заработеното и съвсем нормално – идват празници, а никаква чуваемост от никъде”, заяви той и добави, че „всеки се е заровил, скрил се е”.

Според Миколашев хората са изтърпели достатъчно. „Не може едно и също постоянно лъгане и да се подиграват с труда им”, категоричен е той. По думите му миньорите последно са взели октомври месец по 300 лв. „Дано да се поразмърдат висшестоящите. Никой не го иска това упражнение, защото и на нас ни омръзна и смятам, че не е този начинът. Не може по един и същи начин до безкрайност едни и същи неща да ги приказваме и нищо”, заяви Миколашев.

Собственикът на мината обясни, че за да изплати заплатите са необходими 510 000 лева. Те трябва да бъдат преведени на „Топлофикация Сливен”, а тя на мината, предаде Нова телевизия.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички