Германската KAYSER Automotive Systems може да инвестира в Плевен


Германската KAYSER Automotive Systems може да инвестира в Плевен
Снимка: Община Плевен

14953

Германската компания KAYSER Automotive Systems проучва Плевен като възможно място за инвестиции. Нейни представители са се срещнали с плевенския кмет Георг Спартански. За посещението им в града са съдействали експерти от Министерството на икономиката и Националната компания "Индустриални зони", съобщиха от плевенската общинска управа.

KAYSER Automotive Systems, която се занимава с производство в автомобилния сектор, се интересува от наемането или закупуването на терен в страната ни за разширяване на своята дейност.

За това в срещата са участвали и представители на плевенската фирма "Хоризонт Иванов", която разполага с подходящи за целта производствени бази и площи, поясниха от общинската управа.

Кметът Спартански е представил на своите гости съвременните характеристики на общината и икономическото ѝ състояние. Той е подчертал, че Плевен е предложен за център на растеж в Северозападна България през новия програмен период. Това означава високо ниво на концентрация на инвестициите.

Спартански е посочил като доказателство, че Плевен е добро място за инвестиции, откриването на завода за автомобилни компоненти на германската LEONI.

KAYSER Automotive Systems е голяма компания с богата история. Тя съществува от столетия, а е в автомобилния бранш от 60-те години на 20 век. Освен в родната Германия, тя има производства в Полша, Унгария, Испания, Индия, Китай, САЩ и Мексико.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички