Илиян Насков ще бъде освободен от ВМЗ-Сопот


Илиян Насков ще бъде освободен от ВМЗ-Сопот
Снимка: БГНЕС

3247

Много сме доволни от срещата, защото от Министерството на икономиката ни увериха, че Илиян Насков ще бъде освободен от Борда на директорите на ВМЗ-Сопот. Това заяви председателят на КТ "Подкрепа" за ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов на съвместен брифинг със зам.-министъра на икономиката Любен Петров, предаде БГНЕС.

По думите му Министерство на икономиката ще направи всичко възможно производството, работата и социалният диалог да работят, да може всички искания на работниците и трудещите се на ВМЗ-Сопот да бъдат чути.

"Обсъдихме настоящата ситуация и всички сме загрижени за възстановяването на работата на ВМЗ-Сопот. ВМЗ-Сопот има много договори и поръчки, които трябва да бъдат изпълнени. ВМЗ-Сопот трябва да се върне отново на достойното си място в българската отбранителна индустрия, което заслужава. Убедени сме, че новото ръководство на ВМЗ-Сопот ще спази ангажиментите, които е поело пред принципала Министерство на икономиката", каза Петров.

Той обясни, че с Димитър Атанасов са се договорили социалният диалог да бъде на високо ниво и това, което предлагат синдикатите към ръководството на ВМЗ-Сопот, да идва до ръководството на икономическото ведомство, за да може бързо да се вземат управленски решения.

"В момента ВМЗ-Сопот е едно от предприятията, на което разчита цялата българска отбранителна индустрия. В предприятието вървят ревизии в момента, ще бъде изпратена и допълнителна експертна проверка на място, за да може да се вземе информирано решение, което ще допринесе за бързо възстановяване на производството и за технологично бъдещо обновление", посочи заместникът на Божидар Лукарски.

Петров поясни още, че за Министерството на икономиката е важно по най-бързия начин ВМЗ-Сопот да възстанови задълженията си към частните доставчици и държавата, за да може да участва по оперативните програми, по които има възможност и по линия на международното сътрудничество и коопериране.

Срещата между Любен Петров и председателя на КТ "Подкрепа" за ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов се проведе в Министерството на икономиката след като близо 1 час работниците в предприятието протестираха пред сградата.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички