Караниколов: България е атрактивна дестинация за инвестиции в производство


Караниколов: България е атрактивна дестинация за инвестиции в производство
Снимка: БГНЕС

2459

България се развива като атрактивна дестинация на инвестиции в производството. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караиванов пред дипломатически корпус, който посети днес „Тракия икономическа зона“, предаде „Фокус“.

По думите на министър Караниколов добре развитата инфраструктура представлява изключително важна предпоставка за привличане на инвестиции в страната ни. „За нас е важно доверието на инвеститорите, затова следим резултатите от допитванията до бизнеса. Разчитаме и на чуждестранните търговски камари и работодателските организации“, каза още министърът на икономиката.

Според него подобни икономически зони могат да се изградят в Стара Загора, Кърджали и Смолян. Вече са започнали разговори с Министерството на икономиката. На днешното събитие в икономическа зона „Раковски“ присъстваха също кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров. „Тракия икономическа зона“ е лицето на Пловдив област и България. „Тук много тясно си сътрудничат както публично-частното партньорство от една страна, така и Общините и държавата“, каза Здравко Димитров. Според кмета на Пловдив „Тракия икономическа зона“ отдавна е надминала своя регионален мащаб.

Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички