Стотици работници на "Емко" на протест пред НС, питат от кого ги спасява държавата


Стотици работници на "Емко" на протест пред НС, питат от кого ги спасява държавата
Снимка: БГНЕС

2703

Стотици работници от „Емко“ се събраха на протест пред сградата на парламента.

Протестиращите скандираха „Мафия“ и „Оставка“. Организаторът на протеста Димитрина Маркова заяви, че искането им е заводът да продължи да работи с качеството на продукцията, с което е работил досега. „Г-н Борисов, вече ще се съмняваме във вас. Не знаем какви интереси защитавате, можем само да гадаем. Ние обикновените хора четем изказвания в пресата, но се надяваме, че в тази държава все още има институции. Допускаме, че в тях работят много честни хора, които ще се опитат да разберат защо се провеждат тези действия. Г-н Борисов, ако не ни изпълните желанията, ще продължим да стачкуваме. Не сме 300 човека, а сме 1300. Г-н Борисов ние се борим за хляба си, а няма по-велико нещо от народа и хляба. Всяка революция е започвала с лозунга „хляб и свобода“, заяви Маркова, цитирана от "Фокус".

Представители на протестиращите влязоха в Народното събрание, за да представят исканията си. Те провеждат среща с представители от ПГ на „БСП за България“.

"Министърът на икономиката каза, че държавата ще спаси предприятието, но от кого?" Това каза пред журналисти в парламента директорът на „Емко“ - Монтана“ Красимир Падарев, който бе сред тези, влезли в парламента.

„Емко“ няма нужда да се спасява, но „Емко“ е в опасност, защото му се правят спънки и пречки напук на всичко. Нарушава се законовият ред в държавата. Пращат се проверки, оправяме си нещата, отново не ни връщат лиценза. Това е положението. Всички проблеми сме отстранили. Ако нещата продължават по този начин „Емко“ няма да може да издържи - затова сме тук“, коментира той. По думите му в Монтана работят около 400 души, а в Трявна – 650 души.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички