Стотици служители на "Емко" отново на протест


Стотици служители на "Емко" отново на протест
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

3125

Стотици служители на „Емко“ излязоха на протест в центъра на София.

На протеста присъстват заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев и други депутати от парламентарната група на партията. Тук са и лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева и Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ. В района е засилено полицейското присъствие.

Служителите скандират „Емко“ и „Оставка“ и „Мафия“. Носят българското знаме, и плакати, на които пише „Спрете войната срещу нас“ и „Това да не ви е задния двор на България“.

Протестиращите заявиха, че държавата е върнала лиценза на предприятието за търговия, но е откраднала договорите им. Според Красимир Падарев в момента "Кинтекс" краде продукцията на "Емко". "Това е разбойничество.В нашия регион вчера и онзи ден в общинската болница във Враца се подават оставки, защо - ами просто няма пари! Къде са парите, ами в Бургас, където стои продукцията ни. Договорите могат да бъдат прекратени по два повода: ако ние не произведем в срок продукция, но ние произвеждаме предстрочно, продаваме на “Кинтекс”, а държавата в неговото лице връща празен кораб", заяви Падарев. По думите му зад това стои премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет проведе заседание, на което разгледа казуса с отнетия лиценз за внос и износ на продукция на оръжейното предприятия „Емко“. По-късно стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов, че съветът е решил да бъде върнат отнетия лиценз на дружеството.

Пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък обяви, че НАП извършва проверка в „Емко“ с участието на полицията.

 

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички