Строителните инвестиции в България ще достигнат 1 млрд. евро


Строителните инвестиции в България ще достигнат 1 млрд. евро
Снимка: Thinkstock/ Guliver

1959

Връзката между жилищните сгради, средата и инфраструктурата става все по-значима и партньорските отношения с общините са ключов фактор за доброто реализиране на проектите. Строителите не създават само жилища, а и нови „клиенти“ за общините под формата на данъци и такси. Не е справедливо предприемачите и клиентите да инвестират в градската среда и инфраструктурата, които трябва да са приоритет на общините. Нужно е да се изработи принципна формула, която да регламентира партньорството между бизнеса и общините при изграждането на инфраструктурни проекти. Това заяви управителят на една от най-големите строителни компании „Планекс“ инж. Пламен Андреев.

По думите му през тази година строителните инвестиции в България ще достигнат 1 млрд. евро. "Не очаквам сериозни изменения на пазара по отношение на цените и броя на сделките през 2018 г.", прогнозира той.

Конференцията BalREc 2017, която се проведе в Sofia Event Center вчера, беше открита от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя също потвърди, че вече е приключило времето на строителни проекти, които целят само продажба на жилища, и че вече сме във времето на проекти, които облагородяват околната среда и развиват градското пространство.

Цената вече не е водеща, водещ е продуктът и селективният подход към реализацията му в зависимост от местоположението и средата. Търсят се решения за по-голяма етажна височина, по-големи площи на стаите, по-добра архитектура като цяло и по-комфортна среда, отчита Андреев.

Конференцията BalREc събра управителите на най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри.

Анализирани бяха пазарните тенденции за 2017 година и прогнозите в различни области на предприемачеството – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, икономическият климат като фактор за развитието на проектите, както и предизвикателствата, които инвеститорите срещат в страната ни.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички