40 000 туристи окупират зимните ни курорти


40 000 туристи окупират зимните ни курорти
Снимка: БГНЕС

1730

Добър сезон очаква туристическият бранш тази зима - близо 40 000 гости ще посетят планинските ни курорти. На 13 декември (събота) са официалните церемонии по белите писти в Боровец, Пампорово и Банско. И трите планински градчета са подготвили атрактивни програми и промоционални цени.

Освен от българи, тази година резервации има от почти всички съседни държави. Турците основно ще летят по трасетата в Пампорово, в Банско се очакват гърци, а в Боровец се разчита на резервации от Сърбия и Македония. И на трите места идват доста западноевропейци от Великобритания, Холандия и Белгия. В Пиринско има и „местни" руснаци и англичани, които са собственици на апартаменти и се връщат всяка зима да почиват в Банско, съобщава в. "Преса".

Големите ни курорти предлагат нощувки и настаняване за всеки джоб. За по-непретенциозните има уютни квартири, в които човек може да спи за 20 лв. на вечер.

Любителите на лукса се радват на все повече четири- и петзвездни хотели с пакетни оферти, в които влиза не само хранене по три пъти на ден, но и използване на СПА център, превоз до пистата и лифт карта. Подобни предложения излизат по около 1000 лв. на скиор, който иска да кара цяла седмица.

Допълнителни средства са необходими, ако ползвате услугата на ски учител. В различните курорти обучението струва между 30 и 50 лв. за час. Цената пада значително, ако се учите да карате ски или сноуборд в група от 6 или 7 души. И в трите големи курорта вече може да се спускате на осветление. В Боровец пред хотел „Рила", в Пампорово на писта „Стената" и в Банско по ски пътя има възможност за нощно каране. Освен това навсякъде се предлага услугата детска ски градина. В нея забавления, спускания с шейни и първи уроци по ски вземат малчугани на възраст от 4 до 7 години, за по-големите има ски училища.

Много промоции и намаления на лифт карти и на хотелски услуги има в курортите след края на активния сезон, който е до средата на март. След това цените на картите падат с около 10 лв., а на нощувките с над 20 процента.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички