47 500 туристи са посетили България с цел лечение


47 500 туристи са посетили България с цел лечение
Снимка: iStock/Guliver

2367

За периода януари-септември 2017 г. визитите на чужди туристи с цел лечение са били около 26 300. За цялата 2016 г. посещенията с тази цел са били над 47 500. Това каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, предаде БГНЕС.

Георгиева посочи, че една много съществена и потенциално силна за развитието на туризма област все още е неразработена. Зам.-министърът припомни, че през периода януари-септември 2017 г. у нас са били реализирани около 7,5 млн. посещения на чуждестранни туристи, което е близо 8% ръст спрямо 2016 г. същия период. „В същото време за този период визитите на чужди туристи с цел лечение, което е само част от медицинския туризъм са били едва около 26 300. За цялата 2016 г. посещенията с тази цел са били над 47 500, което свидетелства за все още неоползотворен потенциал в различни здравни направления”, призна тя.

„Считам, че имаме потенциал за развитие. Второ на тези цифри трябва да гледаме като на някаква опорна точка, спрямо която да организираме маркетинга и рекламата си. Не само ние като Министерство на туризма, но и здравните заведения, Министерство на здравеопазването”, обясни пред журналисти Георгиева и посочи, че цифрите казват, че на този етап са малко, но има голям потенциал за развитие. „Ние изнесохме тези цифри, за да кажем, че имаме много по-голям потенциал за развитие и за това да привличаме хора, които идват с такава конкретна цел в нашата страна”, каза Георгиева.

„Като Министерство на туризма сме убедени, че това е една от перспективните специализирани форми на туризма, която успешно може да допълни масовите летния и зимния ваканционен туризъм. Една от целите на нашето министерство е да наложи България като целогодишна туристическа дестинация, възможност за това дават именно здравният и медицинският туризъм”, допълни зам.-министърът.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички