56 плажа по Южното Черноморие може да останат неохраняеми


56 плажа по Южното Черноморие може да останат неохраняеми
Снимка: БГНЕС

4222

56 от 137 плажни ивици по Южното Черноморие остават неохраняеми този сезон. Сред тях са Обзор – детски лагери, Елените – изток, плажните ивици в Ахелой и къмпинг "Европа".

За част от плажовете Областната управа в Бургас ще обяви обществена поръчка за наемането на водни спасители. Туристическият сезон по Южното Черноморие вече е открит, но процедурите за отдаване под наем на плажове и осигуряването на водни спасители още не са приключили. Преди седмица са избрани нови наематели на 12 плажа. Министерството на туризма, обаче още не е подписало договор с тях.

"Има 14-дневен срок за обжалване. Някой от другите кандидати и участници в търга, ако имат претенции, в този срок могат да ги заведат. Набавяме си всички необходими персонал, машини за почистване, спасители и всичко стои на един голям стендбай и на един огромен стопански риск за нас. Чакаме да мине този срок, за да влезем във владение на плажа и да почнем да си вършим работата", обясни Кристиян Киров – наемател на плажа в Обзор, цитиран от БНР.

За част от неохраняемите плажове ще се търсят водни спасители, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. "Ние сме взели решение за кои плажове да се организира водно спасяване на неохраняемите. Посочили сме за "Иракли" два поста, Поморие - север – един пост, "Европа" – един пост, "Атанасовска коса" – втората му част – два поста, Крайморие-юг – един пост, "Алепу" – два поста, "Корал" – два поста, Ахтопол - фара – един пост", заяви той. Кога ще бъде обявена обществената поръчка за наемането на водни спасители, както и дали изобщо ще се явят кандидати, на този етап не е ясно.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички