8 териториални звена ще подпомагат развитието на туризма


8 териториални звена ще подпомагат развитието на туризма
Снимка: БГНЕС

2380

Осем териториални звена по туризъм ще бъдат създадени в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Казанлък, Смолян, Русе и Благоевград. Във всяко от тях ще има по един представител на ведомството и на местно ниво той ще помага на общините да развиват туристическия бизнес. Информацията съобщи за в. „Преса“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тези дни вече е започнало прехвърлянето на хората в сградата на ул. „Съборна“ в София. Всички служители на Министерството на икономиката и енергетиката, които са работили в двете дирекции -„Туристическа политика“ и „Маркетинг и реклама на туризма“, са преназначени в новото ведомство.

В Пловдив остава отдел „Продуктова политика в туризма“ с 10 души. Останалите са поканени да дойдат на работа в София. За съжаление до този момент в дирекцията в Пловдив всеки е правил всичко. За да има резултати, е важно хората да работят това, което могат, и да са в екип, обясни Ангелкова.

В Министерството на туризма обсъждат идеята да бъде обявен конкурс с награди за млади художници, които ще предложат варианти за ново туристическо лого. Най-късно до месец-месец и половина ще има резултати. Проектът със злополучното лого, което не се хареса на обществото, е приключил преди няколко месеца и вече е направено финалното плащане за близо 2,1 млн. лв. Министър Ангелкова е категорична, че допълнителни пари за лого повече няма да се отпускат.

Днес по време на заседанието на Националния съвет по туризъм ще бъде обсъден проектът за годишна програма за национална туристическа реклама за 2015 г., а също и концепцията за туристическо райониране на България. Ще бъдат избрани онези културно-исторически маршрути, които да са във фокуса на кампанията за тази година. Това може да са „Пътят на манастирите и виното“ или „Долината на тракийските царе“, или „Стари български столици“.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички