82% ръст на туристите в София за 10 години


82% ръст на туристите в София за 10 години
Снимка: Getty images/Guliver

4274

С 82% се е увеличил броят на чуждестранните туристи в София за последните 10 години. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Фандъкова участва в Шестата годишна среща на Националния борд за туризъм (НБТ), на тема: „2019 – година на вътрешния туризъм, инвестициите и иновациите“, провеждаща се в София. В изказването си тя отбеляза, че столицата ни се развива устойчиво като туристическа дестинация с ясна визия.

„София не е само административният център на България, София е млада столица, но и древен град с хилядолетна история. По своята история тя се нарежда наравно с древните европейски столици Рим и Атина, туристите виждат това“, заяви градоначалникът.

Тя отбеляза, че София има огромен потенциал и в развитието си като дестинация за конгресен туризъм, както и за туризъм през уикенда, за което благоприятстват също и нискотарифните полети от много европейски столици.

Най-много туристи у нас идват от Германия, Великобритания, Израел, Франция и други. Според данните за първи път миналата година броят на туристите, посетили столицата ни, надхвърля броя на жителите на града, а предпоставките за това са много – изгодни полети, достъпен престой, добра кухня, интересна културна програма и други.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички