86 от плажовете по родното Черноморие са неохраняеми


86 от плажовете по родното Черноморие са неохраняеми
Снимка:

3028

Има значително намаление на неохраняемите плажове в страната. Това каза на пресконференция във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде „Фокус".

По думите ѝ към момента 86 от плажовете в страната остават неохраняеми. 23 от тях са на територията на област Варна, а 13 – на територията на област Добрич. „В момента текат процедурите за концесия на плажовете, които изтичат до края на тази година на затворените комплекси на територията на областите Варна и Добрич – „Слънчев ден“, „Ривиера“, „Албена“, „Св. св. Константин и Елена“. Там има четири плажа и няма да допуснем те да останат неохраняеми“, заяви министър Николина Ангелкова.

По отношение на липсата на кадри министър Николина Ангелкова отбеляза, че са проведени разговори с представители на Руската федерация във връзка с това от Русия да бъде наеман персонал за сезона.

„Радвам се, че това ще стартира. Още в предишния мандат на кабинета „Борисов 2″ приехме Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, улеснихме правилника и тази година ще има възможност за наемане на сезонни работници от трети страни по облекчена процедура до 7 дни. Към момента има много заявки от работодателите в тази посока“, каза още министър Ангелкова.

Тя припомни, че през миналия сезон от страни извън Европейския съюз са били наети над 3 400 работници, основно от Украйна, Молдова, Беларус, както и единици от Филипините и Индия.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички