Ангелкова: България се търси като дестинация, предлагаща качество


Ангелкова: България се търси като дестинация, предлагаща качество
Снимка: БГНЕС

3044

За първите 8 месеца на годината имаме на 6,5 млн чуждестранни туристи, като ръстът спрямо миналата година е близо 8%. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на съвместния с МЗХГ проект „Сподели България”, предаде „Фокус”.

Ангелкова посочи, че чрез инициативата тези данни могат да бъдат подобрени.

„В активния летен сезон броят на чуждестранните посещения в страната е над 4,3 млн туристи, като ръстът е около 6%, в сравнение с миналата година. За периода юни – септември очакваме броят на чуждестранните туристи, които са посетили нашата страна да достигне 5,3 млн, което отново ще бъде ръст от 6%, спрямо същите месеци от миналата година”, посочи Ангелкова.

По думите ѝ с още по-сериозни темпове се увеличават постъпленията от международен туризъм, като по информация на БНБ за първите 8 месеца на годината са отчетени над 5,2 млрд лева, което е близо 10% повече в сравнение с миналата година. "А само за активния летен сезон – 3,7 млрд лева, което е ръст от близо 8%", допълни тя. „Всичко това показва, че все повече България се търси като дестинация, която предлага качество. Вярваме, че именно по този начин, разработвайки допълнителни дестинации, като например културно-историческите, които стартирахме миналата година и където опитът показва, че откакто промотираме тези дестинации, с близо 50% се е покачил ръстът на посещенията на всеки един от обектите, така и се надяваме съвместната инициатива „Сподели България” да допринесе за насърчаване на туризма особено във вътрешността на страната”, каза още министър Николина Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички