Ангелкова очаква до 7% ръст на туристите през зимния сезон


Ангелкова очаква до 7% ръст на туристите през зимния сезон
Снимка: БГНЕС

2846

Чартърните полети до летищата София и Пловдив тази зима са с пъти повече от преди, каза днес в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова.

Само от Великобритания до България заявените полети са 64 при 24 миналата година. До Пловдив от Лондон ще летят три пъти повече самолети, на летището се очакват и полети от Русия, както и нови от Холандия. Седем пъти повече полети са заявени от Украйна. Чартърните полети до летище София ще бъдат, поне по заявки досега, 180, докато миналата година са били 70, съобщава БГНЕС.

Според министър Ангелкова ръстът на туристите в зимния сезон ще бъде между 5 и 7%. Всички хотели в зимните курорти вече са ангажирани за предстоящите празници, каза още тя, почти невъзможно е да се намери свободна стая. На 95% стаите и апартаментите са заети.

Зимният сезон се очертава силен за разлика от летния, в който имаше отлив на руски туристи. Според водещи руски туроператори през лятото на 2016 може да очакваме ръст на около 30% руски туристи, което означава, че те все пак се завръщат на нашето Черноморие. Предстоят няколко посещения в Москва, като едно от тях е кръгла маса с участието на български и руски представители на туристическия бизнес, каза още министър Ангелкова и добави, че е планирано и посещения на руския министър на туризма у нас.

В полза на развитието на тази тенденция, се очаква до месец да се финализира и процедурата за допълнително облекчаване на визовия режим за руски туристи, това трябва да стане още в първия месец на годината, за да се планира лятото.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички