Ангелкова очаква изключително успешен летен сезон


Ангелкова очаква изключително успешен летен сезон
Снимка: БГНЕС

2823

Вярвам, че летният туристически сезон ще бъде изключително успешен. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която прие поста от служебният министър Стела Балтова.

„Радвам се, че отново се събираме в тази сграда. Благодаря на Стела Балтова, че води последователна политика по отношение на рекламата, така че именно да се постигнат тези резултати, както в областта на зимния туризъм, така и на тези, които очакваме през летния. Един от основните приоритети на моята работа е именно свързан с летния туристически сезон. Да видя какво е състоянието на плажовете, колко могат да се дадат под наем. Имаше доста съдебни процедури. Най-важното е да бъде осигурено безпроблемното протичане на летния сезон“, заяви Ангелкова. По думите й следващата седмица ще направи среща с бранша по отношение на дългосрочните цели, които са заложили.

„Важно е какъв ще бъде и самият продукт, който се предлага. Заедно с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов ще обсъдим стъпките, така че Законът за трудовата мобилност и трудовата миграция да бъде приложен на практика. Важно е да продължим работата за това България да бъде представена добре по време на председателството на Съвета на ЕС“, допълни Ангелкова. Според нея това дава възможност да покажем всичко, което прави страната ни уникална.

По думите ѝ една от основните цели ще бъде намаляването на административната тежест за бизнеса.

„По-подробна информация ще дадем следващата седмица. Ще представя и политическия екип на Министерството на туризма“, заяви Ангелкова.

Според нея най-важното е да има навсякъде водно спасяване, почистване на плажовете, осигурено медицинско обслужване през летния сезон.

От своя страна Стела Балтова каза, че политиката, която е провеждала, е била последователна и приемствена.

„Продължихме основните два приоритета на тази институция – да се работи по правилно провеждане на националната политика в областта на регулациите и да се провежда една добра, представяща нашия иновативен качествен туристически продукт политика в областта на маркетинга и международната дейност“, заяви Балтова. По думите й в резултат на това, са успели да постигнат няколко основни добри резултати. „Акцентирахме върху промотирането на иновативни продукти. Насочихме нашето внимание към краткосрочните пътувания, потърсихме влиянието на нискотарифните компании върху профила на туриста. Наистина установихме и проведохме такава политика с форумите, които организирахме в рамките на националните изложения“, каза още Стела Балтова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички