Ангелкова отчете спад на нарушенията в туристическия бранш


Ангелкова отчете спад на нарушенията в туристическия бранш
Снимка: БГНЕС

2599

Има тенденция към намаляване на нарушенията в туристическия бранш. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата й с местната власт, контролните органи и туристическия бизнес в град Банско.

„Всички контролни органи декларираха това, което мен много ме радва и означава, че всички представители на туристическия бранш обръщат вече голямо значение на това дали се спазва закона или не“, поясни министърът, цитирана от "Фокус".

Тя сподели виждането си, че този сезон ще бъде много по-успешен от тази гледна точка. Ангелкова добави още, че на провелата се среща най-коментирана е била нерегламентираната туристическа дейност в апарт-хотелите и апартаментните комплекси.

Последните са приравнени, редом с другите хотели към различните категории звезди и че вече ще изискват изцяло съответствието им с изискванията за хотели, както по отношение на пожарната безопасност, така и по отношение на всички други изисквания, заложени в закона, поясни Ангелкова.

Тя допълни, че в Законопроекта са се опитали да дадат определение на това какво е нерегламентирана туристическа дейност и съответно залагат на превенцията, т.е. по-големи санкции по отношение на тези, които я извършват. „Това зависи изключително много и от самите потребители на туристическата услуга и това да сигнализират, че това се случва, защото когато тези обекти не са регистрирани, ние много трудно можем да достигнем до тях, за да осъществим съответните проверки“, добави още тя.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички