Ангелкова се обяснява за американските снимки: Стари са, изнесли са ги нелегално


Ангелкова се обяснява за американските снимки: Стари са, изнесли са ги нелегално
Снимка: БГНЕС

2223

Министърът на туризма Николина Ангелкова влезе в обяснителен режим по повод на гафа, разкрит тази сутрин - рекламиране на българския туризъм, лов и риболов със снимки от САЩ. Брошурите с въпросните фотоси са били разпространявани на фестивала "Зелени дни" през уикенда.

Брошурата била на английски. По повод скандала заради тези брошури, тъй като кафявата мечка е забранена за отстрел в България, а американски елен и гризли у нас няма, Ангелкова направи следния коментар само минути преди да открие в Сандански втория конгрес по балнео и СПА туризъм:

"Брошурите са изработени по проект по ОП "Регионално развитие", който е стартирал през 2009 -2010 г. Тогава са одобрени брошурите за всички видове туризъм от тогавашния отговорен зам.-министър с ресор туризъм Иво Маринов, ръководител на проекта е бил Владимир Туджаров. Това, което сме възложили не само за този случай, е да видим по всички програми какви програми са изработени до момента, за да може това, което е направено да се използва.

Тези брошури трябваше да бъдат в склада и бяха в склада в Божурище, така че който ги е изнесъл, ще бъде наказан. Тези брошури са стари и не отговарят на актуалната информация, затова бяха оставени в склада съгласно моя заповед. В момента ми предстои да възложа процедура за изработване на нови рекламни материали", каза тя, цитирана от "24 часа".

На въпрос на журналисти колко струват брошурите Ангелкова отговори 86 000 лева, но не стана ясно дали парите са само за скандалната ловна брошура или за всички.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички