Ангелкова: Сигурността на туристите ни е приоритет


Ангелкова: Сигурността на туристите ни е приоритет
Снимка: БГНЕС

3149

Поетапно в летните курорти ще бъдат командировани 946 държавни служители с полицейски правомощия, в това число служители от охранителна полиция, криминална полиция, икономическа полиция и разследващи полицаи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на днешния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

„Осигуряването на сигурността на туристите, които посещават дадена дестинация, е приоритет в политиката, която води Министерството на туризма особено предвид цялостната международна обстановка. За нас е важно присъствието на служители на МВР в курортите, чието наличие безспорно засилва чувството за сигурност и спокойствие на туристите“, коментира Ангелкова.

Тя обясни, че ще продължи работата на международния координационен център, в който участват представители на НАП, на Министерството на туризма и на други структури, свързани с контрола на незаконната търговия и противодействието на контрабандата на бизнес стоки“, посочи министърът на туризма.

Изготвени били планове за взаимодействие със службите за сигурност на летищните оператори, засилен е информационният обмен между органите на МВР и ГД „Гранична полиция“ от една страна и туристическите агенции и превозвачи от друга страна с цел получаване на предварителна информация за пристигащи и заминаващи пътници от рискови дестинации и националности.

МВР уверило, че при необходимост има готовност за командироване на допълнителни служители и техника на международните летища. „С всички мерки ще успеем да убедим всички туристи, че българските курорти са сигурна и предпочитана дестинация, каквато са в действителност“, каза Ангелкова. Тя даде за пример, че на територията на курорта Слънчев бряг са монтирани повече от 360 видеокамери.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички