Ангелкова: Свищов има голям потенциал в туризма


Ангелкова: Свищов има голям потенциал в туризма
Снимка: Министерство на туризма

3786

Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ще подпомогне популяризирането на общината, като туристическа дестинация. Похвално е, че общината е част от онлайн регистъра на туристическите атракции, който се намира на сайта на Министерството на туризма. Това помага за привличане на повече посетители на района и неговите интересни обекти. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с кмета на Свищов Генчо Генчев, съобщиха от МТ.

Градът има потенциал в туризма, който тепърва ще разгръща. В първите два месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Велико Търново са нараснали с 22%. Общият брой на реализираните нощувки се е увеличил с 16 на сто, а приходите от тях достигнат повече от 1,3 млн. лв., като отчитат ръст от 20,3%. Министър Ангелкова припомни, че миналата година България е посрещнала повече от 8,8 млн. чуждестранни посетители и посочи още, че се очаква тази година постъпленията да надхвърлят 7 млрд. лв.

България има огромен потенциал за развитие на сектор туризъм, доказателство за това е фактът, че големи световни вериги като Мариот вече инвестират у нас, посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че по време на работната си визита за среща на Г20 в Аржентина е разговаряла с президента и главен изпълнителен директор на групата на Мариот Арне Соренсон, който сподели, че веригата вижда сериозни възможности за инвестиции у нас.

Приоритет на Министерството на туризма е насърчаването на вътрешния туризъм, затова разработихме 12 винено-кулинарни дестинации, в които е включен и Свищов, заяви министърът. С крепостта Калето и къщата-музей на Алеко Константинов градът може да бъде включен и в 8-те културно-исторически дестинации. В мое лице винаги можете да намерите подкрепа за всяко добро начинание, категорична бе министър Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички