Ангелкова за летния сезон: Картината не е розова, но да не бъдем песимисти


Ангелкова за летния сезон: Картината не е розова, но да не бъдем песимисти
Снимка: БГНЕС

2941

Тази година летният сезон със сигурност ще бъде много труден, но не трябва да чертаем апокалиптични картини, защото така също се  оказва влияние на туристите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред депутати по време на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, предаде БГНЕС.

Ангелкова е поканена на изслушване заедно с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и представители на външно министерство и Министерството на земеделието и храните. На заседанието присъстват и браншови организации в сферата на туризма.

Никой не казва, че нещата ще бъдат розови, но не трябва да чертаем апокалипсис, каза Ангелкова като призна, че със сигурност ни очаква спад на туристите от Украйна и Русия, породени от "външни за нас причини". За да компенсира загубата на тези туристи, държавата "ударно е участвала" във всички възможни изложения - в Германия, Литва, Латвия, Полша, Скандинавските страни и други, посочи министърът.

"Нека да гоним оптимистична цел, за да запазим нивото общо като брой туристи от лятото на 2014 година", призова тя и каза, че на изложенията й е направило впечатление "доброто отношение към България".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички