Бежанците отказват българите от почивки в Гърция


Бежанците отказват българите от почивки в Гърция
Снимка:

3462

Всеки пети български турист (около 100 хил. души) ще предпочете друго място за почивка вместо Гърция това лято. Промяната в избора на дестинация се дължи предимно на бежанската криза, чието влияние върху туризма вече се усеща.

Струпването на бежанци в курортната част на Северна Гърция оказва негативно влияние, тя се оказа непредсказуема дестинация както по отношение на затварянето на границата през зимата, така и по отношение на това, което ще се случи през лятото.

Нашествието на мигранти в южната ни съседка обаче няма да разколебае близо 400 хил. българи да отидат на почивка в Гърция, пише "Монитор". Това сочи прогнозата на Института за анализи и прогнози в туризма, изказана от неговия директор Румен Драганов.

В същото време хотели по Южното Черноморие са спрели записвания за туристи през лятото, за да не се получат дублажи. Причината е, че отсега били резервирани и не могат да поемат повече летовници. Заради отлива на туристи от Египет, Тунис и Турция България се очертава сред хитовите дестинации в международния туризъм.

“Имаме вече случаи на отказани записвания за определени периоди от време. За някои хотели резервациите са спрени отсега за средата на юни, целия юли и август. Системата е компютъризирана и като се напълни базата, се включва stopsale”, съобщи председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички