България може да бъде СПА дестинацията на Европа, смята Ангелкова


България може да бъде СПА дестинацията на Европа, смята Ангелкова
Снимка: МТ

3173

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за National Geographic.

Пред световноизвестното издание тя каза, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни. Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности, обясни министърът на туризма, цитирана от пресцентъра на ведомството си.

През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната, заяви министър Ангелкова. Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение „Ваканция и СПА“, международна кръгла маса на тема „Дигиталната трансформация в туризма“, както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия.

България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф, каза още министър Ангелкова. И допълни, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата, добави министър Ангелкова.

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители, допълни министърът пред National Geographic.

Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм, каза още министърът на туризма.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички