Чадърите и шезлонгите най-скъпи на "Св.Константин и Елена"


Чадърите и шезлонгите най-скъпи на "Св.Константин и Елена"
Снимка:

4939

Започваме изненадващи проверки на плажовете. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на пресконференция за представяне на резултатите от проверките за спазване на изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение управлението на плажните ивици, предаде "Фокус".

"Геодезисти правят замерване на всички плажове, предстои довършване. Започваме изненадващи проверки на плажовете. В момента сме изготвили и връчили нарушенията до всички", заяви Павлова.

Тя обясни, че е даден срок за коригиране на нарушенията на концесионерите.

Като втора стъпка при неотстраняване на нарушенията ще последват санкции, а като трета стъпка ще бъдат прекратени договорите, допълни министърът.

Липса на спасители, медицинско оборудване и по-голям брой преместваеми обекти са сред най-често срещаните нарушения, установени при проверката на плажовете по черноморското крайбрежие.

Оказва, че близо половината от плажовете нарушават поне едно от правилата, а рекордьор в неспазването на забраните е плажът "Обзор – Юг". Най-арогантно пък се държат концесионерите в Несебър и Слънчев бряг. Според регионалния министър там са установени най-много нарушения. Концесионерите си плащат глобите, но след това не изпълняват предписанията и изискванията. 19 от концесионерите не са предоставили никакви схеми, по които ще се разполагат преместваемите обекти на пясъка.

Все пак има и плажове, на които нарушения не се допускат. Те са 23 на брой, а сред отличниците при спазването на изискванията се нареждат Албена, Кранево, Златни Пясъци, Кабакум и централният плаж в Созопол.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството разполага и със статистика за цените на чадърите и шезлонгите. Най-скъпи те са на плажа "Св. Константин и Елена", където чадърът струва 25 лв., а шезлонгът – 15 лв. Най-евтина услугата е на плажа в Китен. Там срещу сумата от 10 лв. можем да се сдобием с пълен комплект чадър, шезлонг и маса.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички