Димов: Вторият лифт на Банско ще даде възможност на децата да се учат на спорт


Димов: Вторият лифт на Банско ще даде възможност на децата да се учат на спорт
Снимка: БГНЕС

2975

"Възможността за спортуване е здраве. Когато има известни спортисти, те привличат. Трябва да има възможност деца да се учат на спорт и да излязат от интернета." Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в коментар по спорния въпрос за изграждане на втория лифт на Банско.

Димов посочи, че при хипотетични действия в тази насока вероятно ще бъдат отсечени 1-2 дървета, но припомни, че в момента има санитарна сеч, която се грижи за здравето на гората.

"Всички тези и позиции са безкрайно ясни и няма какво повече да се изяснява. Имаме две страни с различно мнение. Представителите на зелените организации не желаят изобщо развитието на зимния ски туризъм в Банско. Нормално е да има различни гледни точки, демокрацията е това и това един от инструментите, с които човек се опитва да прокара това, което желае", посочи още той пред БНТ.

Димов отново повтори тезата, че вторият лифт е по-екологичното решение, но допълни, че "без промяна на концесията изграждане на нищо ново не е възможно, ако бъде променена, има възможност, но това не означава, че ще бъдат направено."

Димов прогнозира, че концесионната такса може да се увеличи 100% и обясни, че тя е базирана на приходите и се изчислява по формула: "Това не може да бъде изчислено точно. Колкото повече са приходите, толкова по-висока е таксата. Тя никога не е била на площ. Имаме интерес да стимулираме повече приходи, защото така таксата ще бъде по-висока."

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички