До плажа "Корал" има пешеходен достъп, уверяват от МТ


До плажа "Корал" има пешеходен достъп, уверяват от МТ
Снимка: БГНЕС

5132

Експерти на Министерството на туризма направиха инспекция на морски плаж Корал със съдействието на община Царево. Проверката е по разпореждане на министър Николина Ангелкова и е по повод сигнал, че няма пешеходен достъп до ивицата.

При инспекцията на място беше установено, че до плажа за природосъобразен туризъм „Корал“ има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път. Има възможност за пешеходно преминаване и през частния терен, като собствениците на имота увериха, че през летния сезон няма да възпрепятстват туристите да преминават пеша, за да стигат до плажа. Предстои още една проверка с ръководството на РДНСК гр. Бургас, съобщават от Министерството на туризма. 

Според регламентите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) задължително трябва да бъде подсигурен пешеходен достъп до всички морски плажове и за Корал изискването е спазено.

Проверките за спазване на правилата за управление и стопанисване на морските плажове вече започнаха. Тази година контролът как концесионерите и наемателите изпълняват договорите си ще бъде още по-силен, за да бъде осигурена безопасна почивка на туристите.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички