Държавата се мъчи да договори по-ниски цени за чадъри и шезлонги


Държавата се мъчи да договори по-ниски цени за чадъри и шезлонги
Снимка: Actualno.com

2916

Водим разговори със стопаните на плажовете за намаляване цените на шезлонги и чадъри там, където те са високи и могат да не привлекат туристи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV.

Тя даде пример с плаж „Бургас-север“, с чийто наемател вече е преговаряно и новите цени ще бъдат 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. За този плаж документите са изрядни и съгласно закона има 14-дневен срок за предаването му, което ще стане до 1-2 дни, подчерта Николина Ангелкова.

Министърът прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите това лято. По най-оживените курорти ще има специални патрули през цялото денонощие, които ще изпълняват функциите на туристическа полиция, включително и на територията на плажовете. Ще се движат и велопатрули.

Ще бъдат командировани общо 976 полицаи на Българското Черноморие за целия сезон, стана ясно от думите на министъра. Голяма част от тях ще са концентрирани в Слънчев бряг. За района на Бургас, Варна и Добрич те ще са съответно 785, 141 и 50. За сравнение през лятото на 2016 г. командированите служители на реда са били 896, а през 2015 - 528. За спокойствието на посетителите са инсталирани на много места и видеокамери. Поискали сме от концесионерите плажовете да бъдат също и осветени, подчерта министърът.

Николина Ангелкова съобщи още, че министерството подготвя създаването на Съвет по комуникациите към институцията, който ще разработи нови инициативи за атрактивното представяне на България като целогодишна туристическа дестинация. Особено внимание обръщаме на рекламата, защото е много важно как представяме нашите курорти, за да привлечем повече туристи, заключи Николина Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички