Експерт: Туристическият сезон няма да бъде провал


Експерт: Туристическият сезон няма да бъде провал
Снимка:

2017

Чуждестранните туристи, които почиват у нас, не са толкова много, че да окажат влияние на целия туристически сезон. Това заяви Калин Драганов, член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, пред "Фокус".

Според него цените у нас в сравнение с тези в Европа са напълно нормални и информацията, че българските курорти са най-евтини, не е вярна.

„Ако сметнем, че в Европа и Русия общо туристите са около 200 млн. души, в България идват между 2-3 млн. годишно, т.е. почти 1% от туристите в Европа и Русия идват в България. Много се спекулира с бройката на туристите, които идват у нас. Те през 2014 година са 2.7 млн. души според данните на Националния статистически институт. От тях най-много са от Германия – 360 хиляди души, румънците са 305 хиляди, руснаците са 300 хиляди, англичаните са 130 хиляди“, уточни Калин Драганов.

По думите му бройката на туристите е доста малка и незначителна и ако не дойдат руснаци, на тяхно място ще дойдат други туристи. Драганов каза още, че хотелиерите трябва да бъдат спокойни, тъй като през юли и август ще има достатъчно туристи. Според него е нужна повече имиджова реклама в електронните медии, тъй като в момента върви активна анти-реклама на България.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички