Експертите по туризма вече заговориха за успешен сезон и през 2017 г.


Експертите по туризма вече заговориха за успешен сезон и през 2017 г.
Снимка: БГНЕС

3045

2016-а е успешна за българския туризъм, като и през следващата година се очаква ръст на туристите. Това прогнозира Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценка в туризма, пред "Фокус". 

По думите му се очакват повече гости от Русия и Германия, над 60% ще са посетителите от Полша и Унгария. 7 милиона и 800 хиляди ще бъдат обслужените туристи тази година, каза още Драганов. Той подчерта и на какво трябва да наблегне родният бранш в бъдеще.

„Можем да степенуваме като наблегнем на туристическите атракции публична собственост, тоест културни и природни забележителности, нематериалното културно наследство, живата култура, включително съвременните изкуства. Очакванията за 2017-а са позитивни, няколко години напред ще имаме доста голяма отговорност по отношение на обслужването на туристите. България - със ситуацията, в която се намира и със сигурността, която предлага на туристите си, ще продължи да бъде много търсена дестинация”, коментира председателят на Института за анализи и оценка в туризма.

Драганов отбеляза, че движението на българите в страната също се увеличава и тази година се очаква ръст от 5 милиона и 600 хиляди родни туристи. По думите му е необходимо високо качество на туристическия продукт, за което ще спомогне създаденият Регистър на фестивалите. Българите са по-мобилни, легловата база е добра, поклонническият и други видове туризъм продължават да се развиват успешно, каза още експертът.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички