Елена Иванова: Прекалената показност на проверките по морските курорти вреди на туризма


Елена Иванова: Прекалената показност на проверките по морските курорти вреди на туризма
Снимка:

4437

Съюзът на собствениците в морския комплекс Слънчев бряг искат масираните проверки на търговските обекти, които текат в момента, да са по-дискретни. Според тях няма нужда от прекалена показност, която води единствено до причиняване на дискомфорт на гостите на комплекса, което от своя страна се отразява на качеството на предлаганите туристически услуги. Това заяви вчера на годишното събрание на съюза неговият председателят Елена Иванова.

По думите ѝ демонстративността и афиширането на проверките в разгара на летния сезон е лоша услуга за туристическия бизнес, защото създава предпоставки за отлив на туристи - особено на българските, което за съжаление, вече е факт. Нещо друго, за което членовете на съюза настояват, е тези проверки да обхванат целия комплекс, източната и западната му части, всички търговски дружества, опериращи на територията на комплекса, защото в момента се наблюдава фокусиране на финансовите и други проверяващи институции проверяват основно хотелите и хотелските комплекси в източната част.

Според Иванова, източникът на средства в сивата икономика се крие на друго място, а не в хотелските вериги. Тя информира, че Съюзът на собствениците – Слънчев бряг, планира да изпрати декларация относно проблема адресирана до министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на МВР Румяна Бъчварова. Иванова каза, че заедно с декларацията ще бъде изпратено писмо до трите министерства за спешна среща с техни представители за разрешаване на проблемите в курорта.

„Като браншово сдружение, обединяващо почти целия туристически бизнес на територията на курорта, нееднократно през годините назад сме алармирали институциите за редица нарушения и сме предлагали конкретни мнения и становища как те да бъдат отстранени. Не можем да не отбележим, че държавата реагира доста бавно на тези сигнали, в резултат на което тук се натрупват негативи, които вече дават и своето недобро отражение на развитието на отрасъла“, каза още Елена Иванова.

 

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички