Французи и англичани проявяват най-голям интерес към селския туризъм у нас


Французи и англичани проявяват най-голям интерес към селския туризъм у нас
Снимка:

4317

Около 15% е ръстът в селския туризъм това лято. Това коментира пред Агрозона Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Отчетен е ръст на посещенията от страна на европейски туристи. Най-много са французите и англичаните.

Все пак най-голям остава интересът на българските туристи. Непрекъснато нарастват посещенията от близки и приятели, когато има организирано събитие в населеното място, обясни Драганов. С покупките, които правят по време на съборите, те стимулират местната икономика. Популяризирането на организираните селски празненства в медиите има съществена позитивна роля за притока на повече посетители.

Интересът към селския туризъм у нас се увеличава с всяка следваща година през последните 5 години, обяснява специалистът. По думите на директора на Института за анализи и оценки в туризма това се дължи на европейските средства, които се наливат в развитието на българските села, и усилията за превръщането им в по-атрактивна за туристите дестинация. Увеличава се броят на специализирани събития в селата, свързани с кулинарния, етнографския, младежкия и екстремния туризъм.

Рекламите на малки обекти и малки населени места са довели до популяризирането на селския туризъм в културно-исторически и екологичен аспект. Усилията на туристическото министерство за популяризира вътрешния туризъм вече дават резултат, категоричен е Румен Драганов.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички