Хотелиери: Руснаците и украинците отново ще се върнат в България това лято


Хотелиери: Руснаците и украинците отново ще се върнат в България това лято
Снимка: БГНЕС

2993

Заляти сме с оферти на туроператорски фирми за туристи от Русия и Украйна. Чака ни силен сезон. Това съобщи хотелиерът Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

"Въпреки прокобите, че в Русия имало инфлация, руснаците ще дойдат в българските курорти, защото знаят, че ние ме славянската душа", каза емоционално Налбантов. Той и негови колеги са категорични, че руснаци и украинци няма да предпочетат други места за летуване, пише "Труд".

Най- големият проблем за сезона обаче си остава липсата на кадри. "Държавата нехае, не прави нищо за да ни подкрепи в това отношение, въпреки, че сме направили конкретни предложения за сключване на договори с университети в Молдова и други страни", обясни Налбантов. Негови туроператори смятали да решат проблема, като сключат договори с училища в Словакия, обясни той и коментира: "Всеки се спасява. Бизнесът обаче трябва да вземе нещата в свои ръце, защото сезонът чука на вратата".

Първите туристи за "Лято 2016" ще пристигнат на 7- ми април. Това ще са израелски гости. Около тази дата ще е първият полет, със сигурност още чартъри ще има на 21- ви, април, когато в Израел празнуват Пасха. Това каза Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България. Туристите ще се забавляват с разходки край морето, селски туризъм, посещения на молове и в казината на комплекса Слънчев бряг.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички