Каракачанов на практика призна, че протестите не са срещу втория лифт в Банско


Каракачанов на практика призна, че протестите не са срещу втория лифт в Банско
Снимка: БГНЕС

3034

Хората от жълтите павета години наред изнудват властта и на хората от Банско им писна. Защо хората от жълтите павета не отидат в Банско и Разлог и не им кажат "айде още малко да постоите с ниски доходи". Тази теза изказа министърът на отбраната Красимир Каракачанов относно поредният протест срещу решението на правителството от 28 декември, 2017 година, с което бяха направени промени в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

Военният министър беше категоричен, че природозащитниците лъжели, но де факто призна, че природозащитният протест не е срещу строежа на втори лифт в Банско, а заради отворената от правителството възможност за строителство в Национален парк "Пирин". Припомняме, че Министерският съвет реши на 28 декември, 2017 година, че в шест зони на Национален парк "Пирин" може да има "потенциално осъществима дейност" по отношение на "строителство, ремонт и реконструкция" (по таблица 32 от Плана за управление на парка - резерватна зона, зона за ограничаване на човешкото въздействие, зона за опазване на горските екосистеми и отдих, зона за устойчиво ползване на открити площи и отдих, зона за туризъм и зона на сгради и съоръжения). Каракачанов обаче омаловажи този факт, като го видя като нещо евентуално и то в бъдеще и посочи, че екоминистърът Нено Димов няколко пъти е казал, че в Пирин няма да се строи нищо извън спортна инфраструктура. Ако има нещо повече от кабинка в сега готвения проект за Банско, ще се извиня – дори само да го има в проекта, не да бъде построено, обобщи военният министър.

Попитан от Нова телевизия защо лидерът на "Атака" Волен Сидеров като че ли се разграничава от ВМРО и НФСБ, Каракачанов отвърна, че не чувства разграничение и че проблемът с втория лифт в Банско е "текущ". "Нашият основен стремеж действително е повишаване на доходите, но когато един проект като този в Банско е икономически и ще доведе до повишение на доходите, той се превръща в тема, която трябва да разгледаме. Ако нямаше безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да си мине и замине преди два месеца още", каза лидерът на ВМРО.

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички