Министърът на туризма поиска оставката на Благой Рагин


Министърът на туризма поиска оставката на Благой Рагин
Снимка: БГНЕС

2711

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Рагин призова да не се шуми много около инцидента, при който шведски турист изрита в главата камериерка в Слънчев бряг, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

"Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин, е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа", заяви Ангелкова.

"Смятам, че чисто морално и редно е председателят на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите, да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено“, категорична бе Ангелкова, цитирана от БГНЕС.

Ангелкова изтъкна, че категорично Министерство на туризма се разграничава от изказванията на хотелиерски организации и асоциации. „Категорично осъждаме такова поведение. Всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР“, посочи ресорният министър.

Според Ангелкова на първо място сме длъжни да защитаваме интересите на работещите в сектора на туризма и не само там, на всеки един човек, който е подложен на такава незаслужена агресивна проява. Затова отново категорично тя се разграничи от изказванията на Рагин.

Попитана дали се притеснява държавата, че ще разсърди шведите и няма да дойдат на нашето море, Ангелкова посочи: „Не се притесняваме, че ще разсърдим никого. За нас е важен интересът на българските граждани“.

„Всеки един гражданин независимо от коя държава е, в какво качество посещава нашата страна, е длъжен да спазва законодателството й. Най-малкото хората, които работят в сектора и ръководят браншови организации, са длъжни да защитават интереса на работещите в този сектор. Затова и Министерство на туризма категорично се разграничава от всякакви позиции, които водят до това да се накърнява интересът на българския гражданин, особено в този случай“, заяви още Николина Ангелкова.

Вчера Рагин изрази позицията си, че "е хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските туристи".

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", аргументира се Рагин.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички