Може да прекратят концесията на плаж „Слънчев бряг“- Север


Може да прекратят концесията на плаж „Слънчев бряг“- Север
Снимка:

5489

В края на летния сезон може да започне процедура по прекратяване на концесията на плаж „Слънчев бряг“- Север. Това каза днес пред журналисти в к.к. "Слънчев бряг" министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде "Фокус".

Повод за това изказване са проверките на плажовете, които текат там в момента. На тях присъстват още Живко Табаков, съветник на министъра на туризма, и концесионери от района.

По думите на Ангелкова на плаж „Слънчев бряг“- Север са констатирани сериозни нарушения, които концесионерът не е отстранил въпреки предупрежденията.

„Предстои да представим резултатите на контролната комисия за анализ. Разбира се, квадратурата няма как да бъде отстранена и със сигурност предстоят санкции“, посочи министърът.

Груби нарушения са регистрирани и на плаж „Несебър-Юг“, където за пореден път се наблюдават разминавания между съотношението свободна и платена зона, както и по отношение на квадратурата на търговските обекти.

„При другите плажове, има нарушаване на търговската площ, но там процентът е абсолютно минимален, в рамките на 2 до 3%. На плаж „Лозенец“ търговската зона е надвишена с 2%. Това е в рамките на допустимото и може да се отстрани. Основно другите нарушения, които са свързани с платена и свободна зона, също са на юг, но там процентът е малък“, допълни Ангелкова.

До момента в рамките на една седмица са проверени 40 плажа. По време на проверките от началото на месеца бяха констатирани главно липсата на указателни табели и спасителни постове на някои от плажовете.

„Проверките до момента основно показват, че голяма част от констатираните нарушения през юли месец, са отстранени. Забелязваме, че допълнителните павилиони, които са за концесията, подчертавам не по алеята, не в частните обекти, са премахнати, в сравнение с миналата година“, каза още Ангелкова.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички