Нарушенията по плажовете са по-малко от миналата година, заяви Ангелкова


Нарушенията по плажовете са по-малко от миналата година, заяви Ангелкова
Снимка: БГНЕС

2948

Стартирахме регулярни проверки, както всяка година. Мобилните групи работят непрекъснато. Проверени са над 104 плажа. Нарушенията са по-малко от миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

Някои от нарушенията са свързани с липса на указателни табели. „На някои от плажовете, например в Равда, има поставени повече преместваеми обекти. На плажа „Божурец-Топола” има най-много нарушения. Ако не се поправят, договорът им ще бъде прекратен. По същия начин стоят нещата и на плажа „Сарафово - юг”, коментира Ангелкова.

„Ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушение и своеволие на плажа”, категорична бе тя.

По думите ѝ е изключително важно да бъде осигурен пешеходен достъп до всеки плаж. „Ако има възможност къде да се паркира, това прави услугата още по-добра. Изключително важно е обаче да има осигурен пешеходен достъп, за да се достига до самия плаж и да може той да се почиства и поддържа. Всички плажове, които до момента са отдадени на концесия или са под наем, имат такава възможност”, обясни Ангелкова.

„България е позната като дестинация, която предлага изключително добро качество на добра цена. Това го показват цифрите, които имаме до момента. За последните три години имаме 31% ръст на чуждестранните туристи, което е 9 млн. 200 хил. Имаме над 8 млрд. 400 млн. лв. приходи, както и 27 млн. реализирани нощувки. Това ни поставя в топ 5 на Европа за миналата година”, посочи още Николина Ангелкова.

Относно презастрояването по Черноморието, Ангелкова коментира: „В действащото законодателство е ясно записано, че се забранява всякакво строителство върху дюни. Когато се установи такова строителство, то се явява незаконно и следва да бъде незабавно съборено”.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички