Няма зони за къпане във Варненско със замърсена вода


Няма зони за къпане във Варненско със замърсена вода
Снимка: БГНЕС

2777

Няма зони за къпане с отклонения от микробиологичните показатели за чревни ентерококи и ешерихия коли във Варненска облст, показват данните от мониторинга на Регионална здравна инспекция (РЗИ)-Варна. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, пред "Фокус".

"Черноморското крайбрежие в региона е разделено на 23 зони за къпане, като за всяка зона има един пункт за мониторинг. Те се изследват по показателите „ешерихия коли” и „чревни ентерококи”, съгласно утвърдени методики, посочени в наредбата Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите за управление качеството на водите за къпане. При регулярния мониторинг резултатите от всички зони за къпане отговарят на изискванията за води за къпане", допълни Дочка Михайлова.

Съгласно изискванията на наредбата на Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите за управление качеството на водите за къпане, както и Директива 2006/7/ЕО на Европейския парламент, през сезона за къпане от морската вода във всяка зона два пъти месечно се вземат проби за микробиологичен анализ, в три зони- „Панорама – к.к. Златни пясъци”, „гр. Варна – Офицерски плаж” и „гр. Варна – Южен плаж” проби се вземат три пъти месечно.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички