Откриват новия туристически сезон в Боровец


Откриват новия туристически сезон в Боровец
Снимка: БГНЕС

2939

Месец преди старта на новия сезон, Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове, съобщава БГНЕС.

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалното откриване с празненства по случай 120 годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов-старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

И през този сезон продължава развитието на мащабната инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Благодарение на нея е изградена и разширена модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски-центровете „Ястребец” и „Ситняково” (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти „Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта „Червено знаме”, което ще даде възможност за по-дългото й ползване при безснежна зима. “Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки.”, сподели Снежана Дамянова, Маркетинг директор на “Бороспорт”.

Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани по най-добрия за гостите начин. Това позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете. Въведената система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения предоставя безконтактно и ускорено преминаване, което намалява опашките. „Голямо улеснение е възможността за онлайн зареждане на лифт картите за многократно ползване, което спестява и чакането пред касите. Призоваваме нашите гости да се възползват от тази възможност, ще си спестят ценно време за пистите. А от този сезон ще можете да купувате онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище „Бороспорт”, детска градина, наем на оборудване”, каза Снежана Дамянова.

“Бороспорт” осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове.

Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички