Отменят забраната за къмпингуване


Отменят забраната за къмпингуване
Снимка: iStock/Guliver

3327

Премиерът Бойко Борисов ще отмени забраната за къмпингуване. Това съобщи в профила си във Facebook съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов, който днес (14 март) е провел телефонен разговор с Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева, предаде Actualno.com

„На мен не ми пречи къмпингуването“, категоричен беше вчера (13 март) министър-председателят. Той дори обяви, че е призовал Цветан Цветанов само чистенето след къмпингуване да бъде задължително.

"Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите. По-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение", написа Сандов във Facebook.

След разговора си с Борисов, активистът е получил обаждане и от министъра на туризма Николина Ангелкова, като между тях е обсъден спорният закон за туризма, който забранява палатките и в планините.

Според Сандов Ангелкова е обещала да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна, след като проведе среща със "Зелените" в сряда (16 март). Текстът, който е залегнал в промените в Закона за туризма, тя е нарекла "грешка и недоглеждане".

Борислав Сандов напомни, че за днес се организират протести в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, които да затвърдят искането за отпадане на поправката за забрана на къмпингуването на 100 метра от плажа, която депутатите приеха.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички