Пловдив става все по-популярен като туристическа дестинация


Пловдив става все по-популярен като туристическа дестинация
Снимка: БГНЕС

2804

Ръстът на нощувките в Пловдив за миналата година е 30%, а в посещенията на музеите e с 33% спрямо предходната година. Това обяви областният управител на града Здравко Димитров на среща с министъра на туризма Стела Балтова.

Според Димитров през уикендите трудно се намират свободни места в хотелите. Двамата разговаряха за привличането на повече полети на нискотарифните авиокомпании до Пловдив с цел увеличаване на броя на чуждестранните туристи, съобщиха от Министерството на туризма.

Бизнесът в града поставя акцент върху летището в Пловдив, което трябва да бъде отдадено на концесия, защото няма как да дойдат повече чужденци без неговото развитие. Летището и нискотарифните авиокомпании са важни с оглед представянето на града като европейска столица на културата през 2019 г.

Министър Балтова посочи, че рекламата на Пловдив като такава столица трябва да залегне в маркетинговата стратегия на България за следващата година. Събитието е от национален, а не от местен характер с акцент културния туризъм, допълни тя.

Областният управител постави въпроса във връзка с изграждането на околовръстен път на Пловдив и отсечката до Асеновград. Министър Балтова каза, че вече е обсъждала проблема с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов.

На срещата присъстваха Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм Пловдив и Тракийски туристически район, както и депутатът Менда Стоянова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички