Повече от 200 000 германски туристи посетили Варна през лятото


Повече от 200 000 германски туристи посетили Варна през лятото
Снимка: БГНЕС

3151

Над 200 000 туристи от Германия са посетили Варна през летния сезон. Това стана ясно при посещението на посланика на Германия у нас Н. Пр. Херберт Салбер във Варна, предаде „Фокус“.

Херберт Салбер, който избра Варна за свое първо посещение извън София, след назначението си у нас през септември т. г., се срещна днес с кмета на Варна Иван Портних.

Заедно с него гости на общината бяха Андреас Плайнтингер – трети секретар по икономическите въпроси в посолството, и Недялко Неделчев – почетен консул на Германия във Варна. В изявление след срещата кметът Иван Портних подчерта, че по време на разговорите са били обсъдени традиционно добрите взаимоотношения с Германия не само на национално, но и на регионално ниво.

„Използвах възможността да представя проектите и предизвикателствата пред Варна“, заяви кметът Иван Портних. Той посочи, че е запознал Н. Пр. Херберт Салбер с потенциала на новите икономически зони в града. Обсъдени са били също възможностите за участие на местния бизнес в специализирани изложения в Германия, както и начините за още по-добро популяризиране на Варна като туристическа дестинация, не само за лятна почивка, а през четирите сезона. По данни на секретаря по икономическите въпроси Андреас Плайнтингер между 200 000 и 250 000 туристи от Германия са посетили Варна, а в цялата страна техният брой е над 600 000.

„Радвам се че имам възможността да съм във Варна и да разговарям с кмета Иван Портних. Днес сутринта имах възможност да се срещна с инвеститори в региона и да добия впечатления какви са икономическите условия в региона. Впечатлението на всички нас е, че всичко това, което се е случило до момента, е добро и важно, но също така, че може да бъде доразвивано и подобрявано още“, отбеляза Н. Пр. Херберт Салбер.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички