Президентът на Азербайджан посети българския туристически щанд в Баку


Президентът на Азербайджан посети българския туристически щанд в Баку
Снимка: Министерство на туризма

2548

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева посетиха българския щанд на международното туристическо изложение AITF в Баку, което се провежда от 6 до 8 април 2017 г. Те разговаряха с българските представители и приветстваха усилията за насърчаване на двустранните отношения в областта на туризма между държавните институции и бизнеса, съобщиха от Министерството на туризма.

AITF е водещото международно туристическо изложение в Кавказкия регион и тази година се провежда за 16-и път. Министерството на туризма организира националното представяне на България с информационен щанд от 63 кв. м в рамките на Програмата за национална туристическа реклама за 2017 г. Той е разположен на най-добрата локация в центъра на изложбеното пространство. Свои оферти и програми демонстрират туристически фирми и община Варна.

Борсата в азербайджанската столица се провежда със съдействието на националното Министерство на културата и туризма и Световната организация по туризъм към ООН. Експото е отворено за професионалисти и масовата публика, като участват над 330 компании от 29 страни.

По данни на НСИ през 2016 г. България е посетена от близо 5400 азербайджански граждани, което е ръст от 68% спрямо 2015 г. Основното търсене на пазар Азербайджан е към традиционния летен и зимен продукт на България. С големи възможности за развитие са също СПА услугите, природният туризъм и cити туровете.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички