Проверяват туроператор за некоректна дейност


Проверяват туроператор за некоректна дейност
Снимка: БГНЕС

3402

Министерство на туризма направи проверка на дейността на фирма „Уърлд Травел Мениджмънт“. Тя беше извършена по разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с разпространена в публичното пространство информации за некоректна дейност на компанията във връзка с пътуване в Канада. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Справката сочи, че дружеството има регистрация за извършване на туроператорска и турагентска дейност от месец май 2015 г. Проверката в регистрите показа, че към момента то е с изтекла застраховка, като срокът на последната полица е бил 25 януари 2018 г. Фирмата не е представила договор за сключена застраховка, като според действащите регламенти на Закона за туризма това трябва да стане в срок от 2 седмици след подписването на договора и един месец преди да изтече срокът на предходната застраховка. Всички обстоятелства свързани с налична или не застраховка се отразяват и в Националния туристически регистър (НТР).

В момента тези задължения не са спазени, което е нарушение и на нормативната уредба. Туроператорът беше уведомен за направената проверка от експертите на министерството и констатирането на пропуска. Фирмата предостави копие от сключена застраховка от началото на годината.

Експерти от Министерство на туризма образуваха административно-наказателно производство, съставиха и връчиха Акт за установяване на административно нарушение на Управителя на „Уърлд Травел Мениджмънт“.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички