Рагин: Цялата геополитика в момента работи за българския туризъм


Рагин: Цялата геополитика в момента работи за българския туризъм
Снимка: БГНЕС

3329

През тази година туристическият сезон ще е най-силният за целия преход от 1990 г. досега, прогнозира председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред Нова телевизия.

По думите му това става "без да искаме", защото "цялата геополитика работи за нас" и се отчита увеличение на броя на туристите на всички пазари - от съседните държави, от Чехия, Полша, Германия, Великобритания, които преоткриват България.

Според Рагин лошият имидж на страната се дължи основно на неблагоприятните публикации в българските медии, където "от сутрин до вечер казваме колко сме лоши". Той направи сравнение с Хърватия, която по думите му годишно отделя по 100 млн. евро за реклама на туризма си, за агресивен пиар и маркетинг и нискотарифни полети. "Имаме 10 пъти по-добра материална база от Хърватия и Черна гора", каза Рагин. Помолен да коментира презастрояването, отговори: "Те имат десет пъти повече брегова ивица, ние имаме 300 км - какво да направим. Загубихме четири войни, взеха ни Беломорието, а от Черноморието това остана".

По думите на председателя на асоциацията българският туризъм има потенциал да реализира приходи от 10 млрд. евро годишно, докато сега постига 3-4 млрд. евро.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички