С 2 лв. по-скъпо ще струват шезлонгите и чадърите в Несебър и Слънчев бряг


С 2 лв. по-скъпо ще струват шезлонгите и чадърите в Несебър и Слънчев бряг
Снимка:

5339

С два лева ще бъдат увеличени цените на шезлонгите и чадърите в Несебър и Слънчев Бряг. Това каза Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма, предаде "Фокус".

„Други пък казват, че ще ги намалят. Това наистина трябва да подлежи на регулация от министерството. Тъй като тази година всички плажове преминаха към Министерството на туризма и все още няма издадена наредба за стопанисване на плажовете, реално цените се определят от самите концесионери”, допълни Николчев. Той посочи, че е голям броят на концесионните плажове, като всеки един от концесионерите има право сам да определя цената на чадърите и шезлонгите.

„Тя не е регулирана от някаква институция. Спомена се за част от плажовете от Южното Черноморие. Там ще бъдат малко намалени цените, особено по плажове, които не са чак толкова атрактивни, за да могат да печелят от оборота, а не само от дадения турист. По принцип всички концесионери казват, че ако са направили някаква по-голяма инвестиция за стопанисване на плажовете това лято, тогава вдигат цените. Там, разбира се, трябва да бъде ясно подчертано, че има някои нови неща, които са направени, в полза на самите туристи. Не може да бъде вдигната цена така - необосновано. Трябва всеки от концесионерите да обоснове това вдигане", каза председателят на Асоциацията на собствениците в туризма.

По думите му към момента 10 лв. е цената на шезлонг и чадър по атрактивните плажове, а на останалите цената варира между 4 и 6 лв. Той обясни, че НАП ще е контролният орган, който ще следи за това дали се издава касов бон при заплащане на съответната сума за шезлонг и чадър. „Има специално нареждане още от предната година да има подвижни касови апарати. Касовият апарат върви с касиера и се издава на място касов бон, който е фискален”, каза още Георги Николчев.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички