С горещ телефон ще се борим срещу прекомерния шум по Черноморието


С горещ телефон ще се борим срещу прекомерния шум по Черноморието
Снимка: Pixabay

3189

Правителството обяви безкомпромисни мерки срещу прекомерния шум по Черноморието. Това стана ясно от брифинг след среща в Министерски съвет на вицепремиера Валери Симеонов с представители на министерства и агенции към тях и с областните управители на Бургас, Варна и Добрич, за обсъждане и предприемане на превантивни мерки за гарантиране спокойствието на туристите по време на летния сезон, предаде Агенция "Фокус".

Валери Симеонов обясни, че един от основните въпроси, които са разгледали е прекомерният шум след 24:00 часа. Той уточни, че за справянето с проблема ще бъде подписан протокол за изграждане на съвместни центрове за проверки, като приоритетно и на първо място ще проверяват по всички направления на заведенията, които си позволяват наднормен шум във времето за почивка. Симеонов заяви, че ще бъде подкрепен и насърчен легалният туристически бизнес - този, който спазва законите и наредбите и който си плаща данъците. Вицепремиерът каза още, че към неговия кабинет ще има обявен национален телефон за сигнали, свързани със завишени нива на шума.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че ще силите на МВР ще подпомагат всячески туристическия сезон и ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. По думите му не само по морето, а навсякъде в държавата прекомерният шум е бич. "От страна на МВР, ще пусна едно окръжно писмо да се действа всячески с особен акцент върху шума, който тормози всички“, допълни още вътрешният министър.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички