Ще правят нова проверка в Слънчев бряг по сигнала на Симеонов


Ще правят нова проверка в Слънчев бряг по сигнала на Симеонов
Снимка: iStock/Guliver

3969

Нова проверка на плажовете в курорта Слънчев бряг ще извършва ДНСК по сигнала на вицепремиера Валери Симоенов. Това обяви регионалният министър Николай Нанков. Целта на проверките ще бъде да се установи дали те отговарят на изискванията за преместваеми обекти.

Над 100 обекта ще проверява Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) от понеделник на плажовете в Слънчев бряг. Това са обекти, които според вицепремиера Валери Симоенов предишни проверки са установили, че не отговарят на изискванията за преместваеми обекти, предава "Дарик".

Проверката е наредена от регионалния министър Николай Нанков вчера, ето защо: "ДНСК няма компетенция по премахване на преместваеми обекти. Докладът лично на мен ми се стори, че може да бъде доработен, за да се обективизират кои точно преместваеми обекти са строежи. Вече ако са трета категория, ще имаме функционална компетентност. Нека те да ми ги индивидуализират и да ми ги посочат. Затова в момента сме ги изпратили отново".

Относно компетенциите на ДНСК Неков каза: "Предложения за изменение на закона за устройство на територията бяха внесени от колеги народни представители от групата на Валери Симеонов "Обединени патриоти". Кой може да ги премахва към момента - местната власт със заповед на кмета, главния архитект или след сезиране на министъра на туризма".

Новата проверка трябва да завърши до 15 юни, стана ясно още от думите на Николай Нанков.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички