Стотици данъчни ще следят за нередности по морето


Стотици данъчни ще следят за нередности по морето
Снимка:

2489

През този летен сезон стотици данъчни ще бъдат командировани по Черноморието и ще следят за укриване на приходи от ресторантьорите, хотелиерите и туроператорите.

На първо място инспекторите извършват мониторинт на летищата, ще следят броя на пътниците и в кои хотели отсядат те. След това те ще проверяват приходите, които е отчел бизнесът.

„От Министерството на туризма получихме база данни за всички места за настаняване в страната за по-лесен мониторинг. Кампанията е изцяло превантивна, за наблюдение, а не за санкциониране”, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той подчерта, че изкъсо ще се следи връзката на всеки един касов апарат с приходната агенция.

Практиката по морето е популярните заведения да се стопанисват от създадени само за един туристически сезон фирми. Данъчните разкриват, че схемата е едно и също заведение да се управлява от различна компания всяка година, а в същото време физическите лица, които стоят зад тези фирми, са едни и същи, предаде "Труд".

Преди две седмици НАП обяви, че погва 100 собственици и управители на фирми, които притежават дискотеки, ресторанти и барове, за които има съмнения, че укриват оборот от заведенията.

Всички фирми, на които ще бъдат извършени данъчни проверки, осигуряват персонала си на минималния осигурителен доход, а в същото време собствениците придобивали скъпо струващо имущество.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички